Sion

Sion

> holocaust > duitse-kampen-in-polen

Duitse kampen in Polen
Category=Duitse kampen in Polen RSS feed
Websites over Poolse concentratiekampen.
Vorige 10 Volgende 10
11 Chelmno [Edit]Duitse kampen in Polen
Source http://motlc.wiesenthal.com/Website van het Wiesenthal Centrum over het Chelmno vernietigingskamp met algemene informatie, foto's en kaarten.
12 Chelmno [Edit]Duitse kampen in Polen

Source http://www.zchor.org/Linklijst met uitgebreide informatie, getuigenissen, documenten en publicaties aangaande het vernietigingskamp Chelmno.
13 Chelmno vernietigingskamp [Edit]Duitse kampen in Polen
Zeer uitgebreide website over het Chelmno vernietigingsamp met verslagen van de laatste gevangenen, de gasauto's, en een lijst van Joodse gemeenschappen die in het kamp omgebracht werden.
14 Gross Rosen [Edit]Duitse kampen in Polen

Kamp in Silesie opgezet tijdens de zomer van1940 als subkamp van Sachsenhausen. In 1941 werd het kamp een zelfstandig concentratiekamp.
15 Koldichevo [Edit]Duitse kampen in Polen
KOLDICHEVO: concentration camp set up in 1942 in Belorussia. It was used for imprisoning Polish and Belorussian members of the underground and Jews from the area. About 22,000 people were murdered.
16 Koldychevo [Edit]Duitse kampen in Polen
Website over het kamp Koldychevo met algemene informatie over het kamp.
17 KZ Majdanek [Edit]Duitse kampen in Polen
Source http://www.scrapbookpages.com/Poland/MajWebpage met algemene informatie over Majdanek. De website biedt ook informatie over het museum en de exibities, de gaskamers, de crematioria, het mausoleum en laat een aantal foto's zien,
18 Lublin Lupowa [Edit]Duitse kampen in Polen
LUBLIN-LIPOWA: Krijgsgevangenkamp opgezet in december 1939. De 7.000 gevangenen waren Poolse Joden die in 1939 krijgsgevangen gemaakt werden door de Duitsers. Later werd het kamp gebruikt als doorgangskamp voor Joodse dwangarbeiders. Vanaf februari 1942 kreeg het kamp de functie van werkkamp voor ongeveer 3000 Joden, die tewerk werden gesteld bij de aanbouw van kamp Majdanek, dat vlak bij werd gebouwd.
19 Lublin-Majdanek [Edit]Duitse kampen in Polen
Source http://www.ushmm.org/Webpage van het US Holocaust Memorial Museum met algemene informatie over Lublin-Majdanek.
20 Majdanek [Edit]Duitse kampen in Polen

Source http://motlc.wiesenthal.com/Website van het Wiesenthal Centrum met foto's, verslagen en kaarten van het kamp Majdanek.
Vorige 10 Volgende 10